Hvis du planlegger å gjøre noe gjør det selv rørleggerarbeid, gratulerer! Du er i ferd med å ta fatt på et flott prosjekt for hjemmet ditt som kan være både pengebesparende og tilfredsstillende på samme tid. Men å gjøre det selv innebærer mye mer enn å spenne på et verktøybelte og takle utette kraner med en skiftenøkkel. De fleste rørleggerkatastrofer skjer når noen prøver å gjøre rørleggerarbeid uten å vite hva rørleggerarbeid handler om. Det er viktig å vite hva du går inn på før du i det hele tatt tar på verktøybeltet.

Vær fornuftig

Det viktigste du trenger å forstå er at det alltid vil være noen rørleggerjobber du bare ikke kan gjøre. Takrørlegging, renovering og ombygging krever alltid profesjonell oppmerksomhet. I disse tilfellene vil du sannsynligvis ende opp med å bruke mer tid og penger hvis du prøver å gjøre jobben selv. Også, hvis du er en nybegynner innen rørleggerarbeid, må du være klar over noen grunnleggende ting før du begynner.

Først av alt, før du utfører noen form for rørleggerarbeid, må du stenge hovedvannventilen. Selv om du bare skal fikse en lekk kran, sørg for at du stenger ventilen først – hvis du ikke gjør det, kan du finne deg selv med et oversvømmet hus! Ventilen er vanligvis plassert ved siden av vannmåleren din. Hva er gjør-det-selv-rørleggerjobbene du enkelt kan takle selv?

Tresko og lekkasjer er sannsynligvis et av de mest beryktede rørleggerproblemene av alle – men alle kan fikse dem hvis de vet hvordan! Dette er fordi de fleste vaskeblokker oppstår på grunn av hår, såpe og skittavleiringer. I andre tilfeller kan ting som knapper eller smykker føre til tette. Det første du bør gjøre er å renne litt varmt vann gjennom avløpet for å løse opp eventuelle koagulasjonsavleiringer. Hvis du fortsatt har et blokkeringsproblem, bruk et stempel for å prøve å løsne det. Du kan også bruke noe som kalles rørleggerslange for å trekke ut vanskelige tresko.

Kranfeste

Et annet vanlig problem som kan løses med gjør det selv rørleggerarbeid er lekkasjer og drypp. Disse kan være ganske irriterende, og hvis du har en rekke utette kraner som drypper hele dagen, kan du satse på at de øker på vannregningen din. De fleste lekkasjer skjer ved kranen – i eldre kranmodeller skyldes problemet vanligvis en slitt skive, som enkelt kan skiftes ut. Nyere kraner er patronkranen som har en lett utskiftbar patron som alle kan bytte. Hvis du har en kran av kuletype, kan lekkasjen fikses ved å bytte ut kampakningene eller gummitetningene. For kraner av skivetype kan lekkasjer ryddes opp ved å skifte ut o-ringene. Husk at når du utfører reparasjonsarbeid, må du først stenge hovedvannventilen. Det er også en god idé å fore vasken med håndklær for å sikre at du ikke mister noen små deler.

Gjør det selv rørleggerjobber trenger også riktig type verktøy. Du må sørge for at verktøysettet inneholder en innvendig rørnøkkel, en kranhåndtakstrekker, en skrustikke, kjedeskrue og en rømmer. Du trenger også separate kuttere for PVC-rør og kobberrør. For å håndtere tresko og blokker, sørg for at du har et godt stempel, en bore og en Rørlegger Asker slange tilgjengelig. I motsetning til populær oppfatning, er ikke kjemikalier den beste måten å håndtere en tresko på. Faktisk kan de faktisk korrodere rørene dine og gjøre dem svake. Når du har utstyrt deg med de riktige verktøyene og den riktige kunnskapen, vil du være klar til å takle disse rørleggerjobbene selv. Selv om de kan virke litt tøffe i begynnelsen, vil du få erfaring og fart etter at du har gjort noen få prosjekter.

Blake Maxted er en erfaren byggeleder, eiendomsutvikler og investor. Han har omfattende kunnskap om alle aspekter av konstruksjon og vet nøyaktig hvordan han skal få det riktig til lavest mulig pris uten å ofre stil, funksjon eller kvalitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.